Dragostea și… animalele de companie sună ca un scenariu clasic de film unde totul este romantic, povestile de dragoste se împletesc și totul se termină cu bine. În realitate nu e mereu așa, iar animalele au nevoie de timp pentru a se acomoda cu alte animale și cu alte spații!
Într-un cuplu, existența unuia sau mai multor animale de companie poate crea multiple probleme, oricât de bine s-ar întelege cei doi parteneri. De obicei, lucrurile se complica atunci cand partenerii se mută împreună. Nu înseamnă că nu există rezolvare, dar nici nu este ușor nici pentru animăluțe nici pentru stăpâni dar trebuie sa dea dovadă de răbdare.
Să vedem câteva situații posibile:
Unul din voi are câine sau pisică
Dacă unul dintre parteneri nu a mai avut niciodata vreun animal de companie, este posibil să-i fie greu să se adapteze. Cu atât mai mult dacă urmează să locuiți în apartamentul partenerului care are un animal de companie. Pentru animăluț cel mai bine ar fi să nu schimbați locuința. Pentru animal, faptul că va locui împreună cu încă o persoană este oricum un stres; dar dacă la acesta se adaugă și schimbarea locuinței, s-ar putea să aibă reacții nedorite.
Amândoi aveți câine
În cazul de față, trebuie luate în calcul următoarele aspecte: ce rasă este fiecare, ce sex au (două femele se iau adesea la harță, după cum între un mascul și o femela pot apărea alt gen de probleme, cu atât mai nedorite cu cât câinii sunt de talie diferită) și în ultimul rând, cât spațiu aveți la dispoziție. Dacă stați la casă, vă puteți considera norocoși. Dacă nu, este de dorit un apartament spațios. Nu este imposibil ca doi câini să locuiască sub același acoperiș, dar trebuie să li se lase timp să se adapteze. ar fi de preferat primele întâlniri să se joace în parc, apoi să se facă vizite tot mai frecvente în casa unde se va muta.
Unul are câine, celălalt pisică
În această situație ar putea să fie puțin mai complicat. Ca idee, se merge pe aceeași “strategie” ca și în situația anterioară. Cu cât petrec mai mult timp împreună, cu atât le va fi mai ușor să se adapteze la traiul în comun. Trebuie să le acordați amândurora aceeași atenție și să fiți foarte atenți la reacțiile lor. Castronelele cu mâncare ar trebui să fie în încăperi separate, pentru a preveni incidentele în timpul mesei. Acest lucru este valabil și pentru jucării, și este bine ca măcar în prima fază să nu-i lăsați nesupravegheați.
Sursa: Eva.ro