Cele 5 tipuri de personalități de pisici
După ce au analizat toate datele, cercetătorii au împărțit personalitățile blănoșilor în categorii. Acestea sunt: Pisica Umană, Pisica Vânător, pisica pisicii, pisica cantankeroasă sau pisica nepăsătoare. Pisica morocănoasă. Afla din ghidul de mai jos care sunt caracteristicile fiecărei tipologii.
1 Pisica Umană
Pisica Umană este în general fericită să îți împărtășească casa, viața și chiar spațiul personal. O poți identifica prin disponibilitatea sa de a se apropia sau îndepărta de tine. Pisicii Umane îi place să doarmă în poala ta și să te atingă cu labele în mod regulat. Pentru ea, căminul ideal va fi o casă familială vibrantă, cu o mulțime de locatari care să o mângâie și smotocească.
Pentru acest tip de pisica, cu cât primește mai multă atenție umană, cu atât mai bine.
2 Pisica Vânător
În timp ce majoritatea pisicilor sunt născute cu instincte agile de vânătoare, acest tip de pisică excelează în urmărirea și capturarea pradei. Poți identifica acest tip de pisică după interacțiunile cu jucăriile sale. Dacă are obiceiul să le muște, zgârâie sau să le lovească frenetic cu labele, probabil că ai acasă o Pisică Vânător.
Cel mai bun mediu pentru acest aventurier domestic este o casă cu mult spațiu, de preferat chiar în aer liber. O curte generoasa îi permite Pisicii Vânător să exploreze, să alunge și să fugărească, fără ca tu să ai grija pericolelor urbane, precum drumurile aglomerate sau căderile accidentale de la balcon.
3 Pisica de Gașcă
Poți identifica acest tip de pisică după cât de dornică e să se joace cu frățiorii săi îmblăniți sau să-î îngrijească. Dacă observi că îi atinge des cu nasul și că se freacă de corpul lor, e limpede că ai în familia ta o veritabila Pisica de Gașcă
Ca și în cazul Pisicii Umane, Pisica de Gașcă este un tip de blănos care se acomodează minunat la viața alături de alte feline. Pentru a te bucura de o astfel de pisică, trebuie să îi dezvolți relațiile pozitive de timpuriu. Trucul este să o expui la alte pisici și pisoi, obișnuind-o să socializeze de când e mică. Dacă nu faci asta, pisicile vor percepe celelalte animale din casa ca o amenințare la resurse.
Extrem de adaptabilă și activă, Pisica de Gașcă e grozavă pentru cuplurile tinere în care ambii parteneri lucrează. Fericită să alerge singură prin casă pe tot parcursul zilei, Pisica de Gașcă este un partener în crimă foarte potrivit și pentru cei care locuiesc singuri.
4 Pisica Independentă
Mai ușor de iritat decât membrelor celor patru tipologii anterioare, Pisica Independentă este cea mai puțin tolerantă la atingere. Nu confunda asta cu simpla tendință a pisicilor de a fi nepăsătoare sau morocănoase. Acest tip de felină este în alertă ridicată tot timpul.
Pisica Independentă necesită mai mult timp și efort din partea ta pentru a o face să se simtă confortabil. O poți identifica după nevoia sa de a-și defini propriul spațiu și de a explora în mod independent. Tine cont de faptul că prefera să decidă singură dacă va interacționa sau nu cu oamenii.
Chiar și atunci când vrei să îi periezi blana sau să o mângâi, Pisica Independentă trebuie să facă prima mișcare.
5 Pisica Detectiv
O combinație de curiozitate nativă și expunerea încă de la o vârstă fragedă la imagini, sunete și mirosuri diverse, fac din Pisica Detectiv un anchetator înfocat și o sursă de amuzament continuu pentru întreagă familie. O poți fi identifica după cum adulmecă în jurul oricărui lucru și pe oricine îi este necunoscut.
Pisicile Detectiv sunt definite de dorința de a explora și a investiga tot ce este nou în mediul lor înconjurător. Ar putea trăi confortabil într-o casă unde vede des musafiri noi venind și plecând. La fel de bine ar putea fi o excelentă mascotă de birou. Dar fii avertizat. Pisica Detectiv vă intra în fiecare cutie și geantă care se afla pe domeniul său.
Sursa: Joyfurpets