Sfaturi in ingrijirea animalului de companie

Pe lângă un cămin confortabil și iubitor, câinele are nevoie și de îngrijire periodică! Îngrijirea câinilor trebuie să cuprindă următoarele:

Îngrijirea blănii
Controlul labelor și ghearelor
Curățarea urechilor
Îngrijirea dinților

În plus, trebuie să îi asigurați întotdeauna în loc de dormit curat și castroane curate pentru hrană și apă.

Îngrijirea blănii
Dacă aveți un câine cu păr scurt,trebuie să îi îngrijiți de regulă blana prin perierea o dată pe săptămână. La câinii cu păr lung este nevoie de ceva mai mult timp și trebuie să periați blana zilnic, pentru a elimina astfel nodurile și a o proteja împotriva împâslirii.

Și baia și spălarea pot fi uneori necesare, dacă patrupedul s-a murdărit tăvălindu-se prin praf sau noroi. Folosiți în acest sens un șampon special, moale pentru câini.

Important: Vara trebuie să controlați repetat blana câinelui cu privire la căpușe! Îndepărtați eventualele căpușe cu un clește dedicat în acest sens.

Sfat: Îngrijirea pielii și a blănii căinilor este mai meticuloasă decât credeți. Diferențele dintre rasele individuale de câini sunt mari. De aceea, este deosebit de important să alegeți un produs special conceput pentru câini, a cărui valoare pH este adaptată la pielea animalului și care nu produce astfel iritații cutanate.

Verificați regulat labele și ghearele câinelui dumneavoastră.

Scurtarea ghearelor
Dacă merge rar pe suprafețe dure, ghearele câinelui pot deveni prea lungi și trebuie scurtate, de preferat la medicul veterinar.

Verificarea pernuțelor labelor
Aveți grijă de asemenea că, în timpul plimbărilor pe timp de iarnă, zăpada și sarea împrăștiată pe stradă pot ataca pernuțele sensibile ale labelor câinelui. De aceea, verificați iarna pernuțele regulat după plimbări și spălați-le cu atenție dacă este necesar.

Curățare urechilor
Și îngrijirea urechilor câinelui este deosebit de importantă, în special la rasele cu urechi lungi! Curățați urechile câinelui o dată pe săptămână, atent, cu o lavetă uscată.

Îngrijirea dinților
Gingiile sănătoase la câine sunt palide, roșeața putând indica inflamații. Oasele de ros sunt ideale pentru dinți și gingii sănătoase. Dați de aceea regulat câinelui dumneavoastră un os delicios pentru menținerea sănătății dinților săi. Și curățarea dinților la câine este o măsură recomandabilă.

Sursa

Posted on 18 martie 2021 in Caini

Share the Story

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top