Paste sigur si fericit pentru animalele de companie!

Paste sigur si fericit pentru animalele de companie!
Pastele este o sarbatoare indragita si asteptata in fiecare an de toata familia. Reprezinta renasterea naturii si sosirea oficiala a primaverii. Este insa si o perioada plina de provocari pentru persoanele care detin animale de companie. Accidentele pot aparea la tot pasul, iar atunci cand casa este plina cu invitati este foarte greu sa controlezi tot ce se intampla.

Descopera mai jos care sunt principalele accidente la care sunt expuse animalele de companie!
Intoxicatia cu crini
Pentru foarte multe persoane, crinii simbolizeaza puritatea, inocenta, speranta si viata, tocmai esenta spirituala a Sarbatorilor Pascale. Totusi, persoanele care detin animale de companie trebuie sa fie atente cu aceste flori, care infrumuseteaza locuintele in aceasta perioada.
Frunzele crinilor contin o toxina extrem de periculoasa, care duce la distrugerea rinichilor animalelore de companie. Chiar si consumul unei cantitati foarte mici de crini duce rapid la semne severe de toxicitate. La doar cateva minute de la ingerare, animalul de companie nu mai mananca nimic si incepe sa vomite.
Pe masura ce toxinele incep sa afecteze rinichii, animalul devine letargic, iar in cateva zile distrugerea rinichilor duce la deces. Daca suspectezi ca animalul tau de companie a ingerat crini, este indicat sa mergi de urgenta la medicul veterinar. Sansele de recuperare sunt foarte mari daca animalul primeste tratament imediat.
Insa cea mai buna masura de prevenire a intoxicatiei cu crini este sa tii departe aceste plante de animalele tale de companie.

Intoxicatia cu iarba artificiala
Ca si copiii, animalelor de companie le place la nebunie sa descopere bunatatile din cosul de Paste. Din nefericire, animalul tau de companie poate consuma orice obiect din casa, de la iarba artificiala, pana la ouale din plastic si figurinele decorative.
Ai grija sa tii la distanta aceste obiecte de animalul tau de companie, deoarece acestea contin substante nedigerabile, care afecteaza intestinele cainelui sau pisicii tale. Ca urmare, animalul tau de companie poate suferi de blocaje ale intestinelor, iar in cazuri mai grave chiar perforarea lor.
In plus, atunci cand sunt ingerate, aceste obiecte decorative de Paste pot duce la inecarea animalului si obstructia stomacului. De asemenea, ai grija si la panglici, fundite si alte obiecte decorative, pe care animalele de companie le pot consuma si care devin un adevarat pericol pentru sanatatea lor.
Daca observi ca animalul tau de companie vomita, isi pierde interesul pentru mancare si sufera de deranjamente stomacale contacteaza imediat medicul veterinar.

Intoxicatia cu oua vopsite
Ouale stralucitoare de Paste sunt extrem de tentante pentru animalul tau de companie. De asemenea, si ouale din plastic sunt foarte atragatoare si ”potrivite” pentru rontait. Trebuie insa sa fii atent la aceste produse, deoarece pot fi fatale pentru animalul tau de companie.
Plasticul este foarte periculos pentru animalele de companie, iar ouale fierte pot duce la deranjamente stomacale severe. Asadar, ai grija la ouale pe care le lasi nesupravegheate!

Intoxicatia cu ciocolata si dulciuri
Ciocolata, atat de indragita de adulti, este extrem de periculoasa pentru animalele de companie. Este foarte toxica si poate duce chiar la decesul animalului. Discuta cu membrii familiei, in special cu cei mici, si roaga-i sa nu ofere ciocolata animalelor de companie din locuinta.
De asemenea, aceste animale trebuie sa stea departe si de alte dulciuri si bomboane, care de obicei contin xilitol, un indulcitor artificial, extrem de toxic pentru caini si pisici. In plus, zaharul in cantitati mari poate duce la deranjamente stomacale si probleme digestive.

Posted on 3 aprilie 2018 in Fără categorie

Share the Story

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top