Modalitatea corecta de curatare a urechii

Cum se curata urechile cainelui?
Igiena cainelui este la fel de importanta ca si a omului. Acesta nu se poate ingriji singur asa ca are nevoie de ajutor. Ingrijirea urechilor este importanta pentru ca auzul este mijlocul prin care comunica cu stapanul.

Cat de des se curata urechile la caine ?
In timp in ureche se formeaza ceara care se usuca. Singura modalitate prin care cainele o poate elimina este sa scuture capul. In functie de individ pot aparea inflamatii sau alergii de la mancare.
Se recomanda sa se verifice starea urechilor in fiecare luna. Sunt caini care secreta mai multa ceara. Acestia trebuie verificati saptamanal pentru ca sunt sanse ceva mai mari sa dezvolte infectii daca nu sunt curatate urechile la timp.

Cu ce si cum se curata urechile cainelui?
Daca nu este invatat de mic s-ar putea sa nu stea sa i se curete urechile pentru ca nu este un lucru placut. Daca a facut infectie si il doare nu o sa fie cuminte.
Cand va hotarati sa-l curatati in urechi alegeti un loc unde sa nu fie distras diverse lucruri (alte animale, galagie, aglomeratii, etc.). De preferat undeva afara pentru ca o sa simta nevoia sa se scuture.
Dischetele demachiante sau tampoanele de vata sunt cele mai des folosite pentru partea exterioara (lobul urechii).
Pentru canalul interior se folosesc produse lichide.
Singurele produse pentru curatat urechile cainelui se cumpara din magazinele de specialitate. Nu folositi produse pentru oameni pentru ca animalul are pielea mai sensibila si se poate irita.
Sunt spray-uri care inmoaie ceara si o elimina sub forma de lichid. Dupa ce se toarna lichidul, se maseaza baza urechii ca sa ajunga cat mai departe.
Nu folositi betisoare de nici un fel! Indiferent daca sunt pentru urechi sau nu. Acestea pot intepa timpanul daca se scutura sau da din cap.

 

Posted on 7 februarie 2019 in Caini, Pisici

Share the Story

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top