Importanta animalelor de companie in viata noastra!

Animalele de companie sunt cele care ne pot ușura singurătatea, pot reduce stresul, încurajează socializarea și cel mai important lucru este că ele ne oferă afecțiune și iubire necondiționată. Cu siguranță grija pentru un animal de companie ne poate ajuta să trăim mai mult. Studiile au demonstrat că cei care au animale de companie sunt mai puțin susceptibili de a suferi de depresie decât cei fară și au demonstrat că tensiunea arteriala la posesorii de animale este mai mica în situații de stres. De asemena s-a arătat că joaca cu animalul de companie poate ridica nivelul de serotonină și dopamină – care calmează și relaxează – și poate scădea nivelul de trigliceride și de colesterol.

Cei peste 65 de ani fac cu 30 la suta mai puține vizite la medici, decât cei cu aceeași vârstă fară animale de companie. Unul dintre motivele pentru care animalele de companie au un efect terapeutic asupra noastră este datorat faptului că le putem atinge. Astfel că mângâierea, dezmierdarea, îmbrățișarea sau joaca cu un animal iubitor ne poate calma atunci când suntem stresați, atunci când ne simțim singuri, fiind un stimulent pentru îmbunătățirea stării noastre de spirit.

  • – Animalele de companie ne pot ajuta să facem schimbări ale stilului nostru de viață prin activilatile pe care le implică viața alături de aceste viețuitoare:
  • – Creșterea exercițiilor fizice – putem alerga alături de câine, putem călări un cal sau putem să ne jucăm cu niște pisicuțe jucăușe.
  • – Furnizarea de companie – va duce la alungarea singurătății și a depresiei, mai ales pentru cei care locuiesc singuri; putem vorbi și povesti cu animalele noastre de companie, ce ne vor întâmpina intodeauna bucuroase la întoarcerea acasă și ne vor asculta bucuriile sau dezamăgirile.
  • – Socializarea cu oameni noi – fie prin parc, atunci când ieșim la plimbare cu ele, fie în magazinele de specialitate, cluburi sau când participăm la alte activități cu animale.
  • – Reducerea anxietății – deoarece tovărășia unui animal, un câine, de exemplu, ne poate oferi confort, ne poate ajuta la ameliorarea anxietății și creșterea încrederii și stimei de sine.
  • – Creearea unui program zilnic regulat – multe animale de companie necesită o alimentație regulată și un program de exerciții, indiferent de starea noastră de spirit.

Posted on 30 septembrie 2020 in Caini, Iepuri, Pisici

Share the Story

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top