De ce le place pisicilor sa se ascunda in spatii mici si intunecate

De ce le place pisicilor să se ascundă în spații mici și întunecate
Nu este un secret că atunci când lucrurile devin apăsătoare în casă, pisicile vor căuta locul cel mai liniștit și mai retras pentru a scăpa de haos. Dar de ce se ascunde pisica dvs. în cel mai îndepărtat colț al dulapului din dormitor?

De ce le place pisicilor să se ascundă în general?
Toate acestea fac parte din comportament instinctiv al felinei dvs. Deși ea s-a domesticit, strămoșii ei au căutat spații retrase pentru a-și făta puii și adăposturi împotriva animalelor de pradă. De aceea, cutia din carton este un loc perfect pentru evadarea pisicuței dvs. Îi place siguranța oferită de cei patru „pereți“ ai cutiei. Există momente când puiul blănos să se ascundă pentru că este foarte stresat. Totuși, de obicei ea doar se relaxează în aceste ascunzători fabuloase pentru a lua o pauză de la ziua agitată pe care a avut-o.

Iată câteva dintre cele mai frecvente locuri de ascuns:
Într-o cutie
Cea mai frecventă locație de evadare este o cutie medie de carton (poate fi o cutie de pantofi sau ambalajul apei minerale). Aceasta oferă un spațiu liniștitor pentru felina dvs., și cu cât este mai mic, cu atât este mai bine. Pe lângă căldura generată de izolația cartonului, cei patru “pereți” ai cutiei îi oferă siguranța și confortul dorit. În plus, vă poate spiona pe dvs. sau pe cine îi invadează teritoriul, trăgând cu ochiul peste părțile laterale ale cutiei. Amplasarea strategică a cutiilor în casă va amplifica distracția prietenei dvs. feline. De asemenea, cutiile sunt bune pentru că le pot oferi un loc în care pot zgâria, fără să deterioreze nimic.

Sau sub cuverturile de pe pat. Sau sub pernele de pe pat. Să recunoaștem: Pisicilor le place la fel de mult ca și dvs. confortul pufos din patul dvs., dar știați deja asta dacă dețineți animale de companie. Când dați o petrecere la dvs. acasă, vă veți găsi pisica, de obicei, sub pat, deoarece acel spațiu este întunecat și foarte îngust ca să încapă un om. Cu alte cuvinte, este perfect pentru ea atunci când este timidă.

Într-un coș de rufe
Plăcerea pisicii de a se ascunde pe, în sau sub pat este valabilă și pentru coșurile de rufe, de preferat pline cu rufe curate și proaspete, pentru că garderoba dvs. oferă același confort ca și cuverturile pentru pat. Dacă vă descoperiți pisica ascunsă în coșul dvs., chiar vă puteți supăra pe ea? La urma urmei, nu e diferit de modul în care oamenii se ghemuiesc sub pătură. Acesta ar putea fi un obicei pe care vreți să-l eliminați, deoarece cât de bine este să te acoperi cu ceva călduros tocmai scos din uscător, nu poate fi la fel de plăcut cu păr de pisică pe el.

În dulap
Ce e neplăcut la un dulap întunecat? Pisicilor le place acest spațiu pentru că are cel puțin doi pereți robuști pentru siguranță și o mulțime de haine din țesături moi în care să se ghemuiască. Un alt beneficiu al unui dulap este că spațiu închis blochează o mare parte a zgomotelor din casă, astfel că pisicuța dvs. poate dormi întreaga zi. Acesta este un spațiu grozav în care pisica dvs. să se ascundă dacă dați o petrecere în casă sau dacă se ascunde de dvs. din cauză că e timpul să-i tăiați unghiile sau să-i faceți o baie. Aveți grijă să vă pregătiți. Să vedeți o pereche de ochi din întuneric atunci când vă schimbați pantofii, vă poate da o tresărire.

Într-o chiuvetă
Puteți fi surprins atunci când vă vedeți pisica pentru prima dată trândăvind în chiuveta din baie, însă este un loc destul de mare. Pentru începători, chiuveta din baie are dimensiunea potrivită pentru a-l găzdui pe prietenul dvs. blănos și a-i oferi adăpostul de care are nevoie, mai mult decât o cutie din carton. Suplimentar, ea consideră că răcoarea din chiuvetă este confortabilă, iar apropierea de apa potabilă pentru joacă este un bonus. Și să nu vă surprindă dacă într-o zi veți trage perdeaua la baie și veți găsi pisica tolănită în cadă. Deși este o structură mult mai mare, cada de baie oferă și ea o ascunzătoare cu patru pereți.

Deci, nu aruncați acele cutii goale, nu vă scoateți rufele prea curând sau nu aranjați dulapul. Oferindu-i pisicii dvs. lucrurile de care are nevoie ca să-și creeze ascunzătoarea perfectă, o veți ajuta să fie calmă și fără stres!

Posted on 28 septembrie 2020 in Pisici

Share the Story

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top