Controleaza greutatea animalului tau

Obezitatea este cea mai frecventă problemă de sănătate cu care se confruntă câinii și pisicile. Până la 50% dintre animalele de companie sunt supraponderale în raport cu rasa din care fac parte, vârstă și sexul.

Animalele de companie supraponderale trăiesc mai puțin. Chiar și un mic procent peste greutatea ideală – să spunem 20% – poate crește riscul unor afecțiuni serioase, cum ar fi diabetul, osteoartrita și bolile cardiovasculare și respiratorii

Cauze
Supraponderalitatea apare de regulă atunci când există un dezechilibru între aportul de calorii și activitatea fizică, deoarece câteodată, proprietarii dau animalelor și alte tipuri de hrană și recompense.

Alți factori care contribuie de asemnenea:
Vârsta
Animalele de companie mai bătrâne sunt mai putin active, acestea având nevoie de mai putine calorii 

Rasă
Anumite rae sunt chiar predispuse la supraponderalitate, cum ar fi Labradorul Retrevier, Cocker, King Charles Spaniel și rasele încrucișate de pisici.

Castrarea
Această procedură schimbă metabolismul animalelor, făcâmdu-le predispuse la supraponderalitate.

Dacă pisica sau câinele nu prezintă semnele specifice supraponderalității, este bine să contactați medicul veterinar pentru a verifica rregulat greutatea animalului. Astfel, veți putea vedea dacă greutatea ideală a animalului se menține.

Este animalul tău supraponderal ?
Semne

  • Coastele nu pot fi palpate cu ușurință
  • Pierderea vizibilității taliei
  • Zgarda trebuie slăbită
  • Dificultăți la deplasare
  • Mișcări greoaie
  • Respirație greoie
  • Mai mult somn ca de obicei

Care este greutatea ideală a animalului de companie?
Fiecare animal are o greutate idealăân funție de talia și structura fiecărui organism. Cunoașterea greutății vizate este primul pas pentru orice program de slăbire de succes. Întreabă veterinarul despre indexul greutații, un instrument vizual simplu care te va ajuta să înțelegi riscurile de îmbolnăvire la care este supus animalul tău de companie. Medicul poate utiliza acest instrument pentru a evaluagreutatea ideală a animalului tău de companie și a pregăti un plan customizat de hrănire

Posted on 10 ianuarie 2018 in Caini, Iepuri, Pisici

Share the Story

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top