Alergia Alimentara

Alergiile alimentare la câini sunt o problemă din ce în ce mai frecventă, pe care orice părinte de animăluț trebuie să o conștientizeze și să o trateze cu mare responsabilitate.

Principalele simptome:
Prurit
Căderea părului
Infecții ale pielii

Mâncărimea este principalul simptom pe care îl resimte animăluțul – acesta se linge, se scarpină intens, lucru ce poate duce la răni, escare și zgârieturi pe corpul câinelui. Zonele cele mai expuse sunt urechile, picioarele, zona inghinală. La majoritatea animăluțelor părul din aceste zone este tocit, rupt, pielea inflamată, roșie, și otitele pot fi foarte frecvente. La animăluțele cu blana deschisă la culoare, blana din zonele menționate poate căpăta o nuanță roșcată. Toate rănile se pot infecta și extinde pe zone mai mari de pe corp, ducând la infecții generalizate și chiar la septicemie, dacă infecția nu este tratată corespunzător.

Diagnosticul trebuie pus de un specialist. Trebuie eliminate toate cauzele care pot provoca reacții asemănătoare. Este necesar un test de hrană pentru o perioada de minim 8 săptămâni, deparazitarea externă frecventă, tratarea locală și generală a pielii (băi cu șampoane dermatologice), tratarea otitelor, tratamente de desensibilizare, refacerea barierei de protecție a pielii (ulei de somon) etc.

Dieta câinilor este principala responsabilitate a părinților de câini, mai ales în cazul celor care sunt predispuși la acest tip de probleme (Westie, Jack Russell Terrier etc). Orice manifestare (scărpinat, lins), orice leziune de pe corpul animăluțului nu trebuie trecute cu vederea.

Sfat: Consultați un specialist pentru a stabili alimentele permise sau interzise pentru animăluțul dvs. Nu fiți tentați să-i dați o recompensă sau orice alt aliment pe motivul că acesta poftește. Fiți responsabili și consecvenți. Un animăluț sănătos este un animăluț fericit!

Posted on 29 martie 2019 in Caini, Fără categorie

Share the Story

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top